Євро обігнав автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро обігнав автомобілі

Валюта
1239
Збільшення курсу євро змусило імпортерів і дилерів автомобілів відмовитися від використання цієї валюти при встановленні цін.
ЗАТ "Єврокар" (Соломонове, Закарпатська обл.) - виробник автомобілів Volkswagen в Україні - перевело всі свої розцінки в доларовий еквівалент. Як повідомили в компанії, це було спільним рішенням компанії Skoda Auto A.S. (чеська автомобілебудівна компанія, що входить в Volkswagen Automotive Group) і "Єврокара".
За словами генерального директора компанії "Єврокар" Марини Яковлевої, нова цінова політика дозволить стабілізувати вартість автомобілів.
"Через збільшення курсу євро продукція ставала неконкурентоспроможною. Крім того, працювати з доларом зручніше - курс стабільний, 5,05",- говорить Едуард Улман, менеджер з продажу компанії "Вест Автоцентр" (Мукачеве). Він відзначив, що було проведено коректування ціни на продукцію компанії убік зменшення.
Курс євро стабільно росте з початку року. Протягом поточного року було зафіксовано кілька рекордів співвідношення ціни долара і євро.
Учасники автомобільного ринку поки не збираються масово переходити на доларові розцінки. У компанії "АВТ Баварія" (офіційний імпортер BMW, Mini, Alpina і дилер Rolls-Royce) повідомили, що ціни на їхню продукцію зазначені в євро.
"Ми купуємо за ієни і переводимо в гривню. Продажі йдуть у національній валюті", - говорить Олена Чиженко, прес-секретар компанії "Субару Україна".
ЗАТ "Єврокар" є найбільшим виробником промислової продукції в Закарпатській області. Завод "Єврокар" почав роботу в грудні 2001 р. В 2006 р. у порівнянні з 2005 р. "Єврокар" збільшив виробництво на 92%, або на 10288 автомобілів, до 21481 автомобіля. У січні-червні 2007 р. випущено 13,3 тис. одиниць авто.
2005 р. компанія "Єврокар" закінчила із чистим прибутком 41,5 млн. грн. За даними Агентства розвитку інфраструктури фондового ринку на грудень 2004 р., 68,8% акцій "Єврокара" належало компанії "Атол холдинг" (Київ).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас