Витрати на лондонську Олімпіаду назвали катастрофічними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на лондонську Олімпіаду назвали катастрофічними

Казна та Політика
153
Постійний заступник міністра культури, преси і спорту Британії Джонатан Стівенс виступаючи в парламенті, визнав, що на Олімпійські ігри 2012 року в Лондоні буде витрачено, крім основного, весь резервний фонд розміром 2,7 млрд фунтів стерлінгів, повідомила 15 листопада газета Guardian.
Це означає, що Олімпіада обійдеться як мінімум в 9,3 млрд фунтів, тобто більше ніж удвічі перевищить суму, названу в заявці Лондона, поданій в Міжнародний олімпійський комітет в 2004 році.
Депутат-лейборист Дон Тохіг назвав витрати на Олімпіаду "найбільш катастрофічним випадком фінансової безгосподарності у світовій історії".
До виступу Стівенса на засіданні парламентського комітету з бюджету влада Британії запевняла, що не збирається витрачати кошти з резервного фонду. Але Стівенс заявив: "Із упевненістю можна говорити тільки про те, що всі гроші будуть витрачені. Звичайно, всі ми працюємо над тим, щоб витратити менше, але, з огляду на розміри проекту, можна чекати, що ризики стануть реальністю, і якщо це відбудеться, резервний фонд буде переданий у розпорядження національного олімпійського комітету".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас