Останнє водійське попередження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Останнє водійське попередження

Казна та Політика
264
Учора приватні перевізники Києва зажадали в міської влади з 1 грудня підвищити тарифи на проїзд у маршрутках. У протилежному випадку вони пригрозили страйком. Причиною, через яку перевізники йдуть на надзвичайні заходи, є подорожчання палива, у результаті чого вони працюють у збиток. Влада міста запропонувала їм низку альтернативних підвищенню тарифів варіантів вирішення проблеми, але з жодним з них підприємці не погодилися.
Учора асоціації та організації приватних перевізників Києва направили мерові Леоніду Черновецькому звернення з вимогою переглянути тарифи на проїзд у міському маршрутному транспорті. Підприємці вимагають із 1 грудня підвищити вартість проїзду на 40-50%, у протилежному випадку вони обіцяють страйкувати.
Із цього приводу о 16.00 керівники компаній зібралися в будинку Держкомітету з питань регуляторної політики і підприємництва, куди також прийшли представники місцевої влади. "У Києві тарифи на проїзд не мінялися два роки, а ціна на паливо тим часом підвищилася у два рази. Та ж ситуація із запчастинами і вартістю нових машин",- обурювався директор київської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький. За його словами, на сьогоднішній день перевізники вже не можуть купувати нові машини і працюють на зношування, відповідно, погіршується якість обслуговування; через низькі зарплати масово звільняються водії.
У відповідь на ультиматум перевізників, представники Київської міської державної адміністрації (КМДА), які були присутні на засіданні, почали пропонувати інші варіанти вирішення проблеми. "Ну не треба рубати із плеча, - намагався розрядити обстановку начальник головного управління транспорту і зв'язку КМДА Іван Шпилевий. - Можна поговорити про компенсації в роздробі або оптових закупівлях палива за заниженими цінами". Пропозицію про закупівлі ніхто з перевізників всерйоз не сприйняв, а при слові "компенсація" присутні розсміялися. "Нам уже за пільговиків обіцяли компенсувати. Ніхто дотепер копійки не одержав", - заявив директор незалежної профспілки перевізників "Ярослав" Зоя Овчинникова.
Після короткої дискусії перевізники вирішили не відмовлятися від своїх вимог. Підвищення вартості проїзду, за їхніми словами, повинне відбутися з 1 грудня. У протилежному випадку вони готові до страйків у передсвяткові дні. "Це надзвичайні заходи, люди постраждають, але тоді влада точно зрозуміє, що затягувати з рішенням не варто", - упевнені підприємці.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас