ДКЦПФР пропонує підсилити відповідальність за нерозкриття інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР пропонує підсилити відповідальність за нерозкриття інформації

Фондовий ринок
486
Підсилити відповідальність за порушення норм розкриття інформації, аж до введення кримінальної відповідальності, пропонує Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України.
"Ми пропонуємо підвищити штрафи за нерозкриття інформації, а при повторному порушенні - увести кримінальну відповідальність", - повідомив член ДКЦПФР Сергій Бирюк журналістам у четвер.
За його словами, необхідний законопроект є одним з 14, розгляд яких Держкомісія ініціює в новій Верховній Раді.
Бирюк додав, що пропонується також увести заборону на заняття професійною діяльністю у випадку порушення норм розкриття інформації.
Одночасно, відзначив він, ДКЦПФР готує поправки до Кримінального кодексу України з метою пом'якшити формулювання, що стосуються інсайдерської інформації.
Як повідомлялося, відповідно до рішення ДКЦПФР №1344 від 21 листопада 2006 року "Про визначення інформації, що відноситься до інсайдерської", яке набрало чинності із 1 жовтня 2007 року, відомості про господарську і фінансову діяльність емітента з його регулярної звітності, а також квартальна і річна фінансова звітність є інсайдерською інформацією до моменту їхнього офіційного оприлюднення.
Крім того, до інсайдерської Держкомісія віднесла також особливу інформацію про емітент до моменту її офіційного оприлюднення, зокрема, про прийняття рішень про викуп акцій, розміщення цінних паперів на суму понад 25% статутного капіталу, зміни у керівництві і серед власників понад 10% акцій, одержання позик на суму понад 25% активів.
Закон про цінні папери і фондовий ринок, прийнятий парламентом 23 лютого 2006 року, серед іншого, уводить поняття "інсайдерська інформація", однак перелік такої інформації повинна визначати ДКЦПФР. Закон визначає, що регулярна та особлива інформація оприлюднюється шляхом публікації в одному з офіційних органів Верховної Ради, Кабінету міністрів або ДКЦПФР і розміщення в загальнодоступній інформаційній базі ДКЦПФР про ринок цінних паперів.
Відповідно до закону, навмисне розголошення або інше використання інсайдерської інформації у випадку завдання істотного матеріального збитку інтересам держави або інтересам юридичних або фізичних осіб карається обмеженням свободи на термін до трьох років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас