Бойко: Україна і РФ закінчили узгодження принципів формування ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна і РФ закінчили узгодження принципів формування ціни на газ

Енергетика
296
Україна і Росія завершили узгодження принципів формування ціни природного газу, що буде поставлятися в країну, на середньострокову перспективу, повідомила прес-служба Міністерства палива та енергетики України з посиланням на підсумки переговорів глави відомства Юрія Бойка з головою правління ВАТ "Газпром" (РФ) Олексієм Міллером, що відбулися в Москві в четвер.
"Узгодження принципів формування ціни газу на середньострокову перспективу завершено. Суб'єкти господарювання приступили до підготовки відповідних комерційних контрактів", - говориться в прес-релізі.
Сторони під час зустрічі обговорювали питання визначення ціни на природний газ, що поставляється в Україну, з урахуванням стратегічного партнерства між двома країнами в газовій сфері, а також ринкових принципів ціноутворення, повідомляє прес-служба.
У той же час Мінпаливенерго України не уточнює, якою буде ціна на природний газ, що поставляється в Україну з території Росії, в 2008 році з обліком досягнутих у четвер домовленостей, а також не розкриває погоджений сторонами принцип її формування на середньострокову перспективу.
Міністерство також не уточнює, чи обговорювалося на переговорах питання переходу на ринкові ставки транзиту природного газу територією України.
Росія в 2007 році поставляє в Україну природний газ за ціною $130 за 1 тис. куб. м на російсько-українському кордоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас