Берлусконі хоче провалити бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі хоче провалити бюджет

Казна та Політика
53
Лідер італійської опозиції Сільвио Берлусконі намагається перетягнути на свою сторону сенаторів з урядової коаліції і переконати їх голосувати проти проекту держбюджету-2008 у четвер ранком.
У цей момент Сільвіо Берлусконі веде інтенсивні телефонні переговори із сенаторами правлячої коаліції, які сумніваються в ефективності запропонованого урядом держбюджету на 2008 рік.
Якщо це йому вдасться і фінансовий закон буде провалений у верхній палаті парламенту, вибухне урядова криза, в результаті якого Берлусконі сподівається повернутися до влади.
Лідер опозиції не утомлюється повторювати, що, за його даними, 80% населення Італії бажає відставки уряду.
Опозиція вже заявила, що ніякого діалогу з нинішнім урядом з питань про держбюджет бути не може, і що вона зробить все можливе, щоб "відправити у відставку кабінет Романо Проді".
Напередодні в теледебатах представник нинішнього кабінету сказав, що в держбюджет включені багато положень, якими лідер опозиції намагався залучити виборців на минулих політичних виборах.
Зокрема, мова йде про скорочення податків незаможним верствам населення, зменшення податків всім громадянам на першу квартиру і спрощення бюрократичної процедури на організацію підприємницької діяльності. Однак тепер, коли при владі лівоцентристський уряд, що намагається запровадити в життя в тому числі і передвиборні обіцянки Берлусконі, це не влаштовує опозицію.
У цьому зв'язку багато італійських оглядачів відзначають, що і праві, і ліві, просторікуючи про благо народу, займаються демагогією. Головне їх завдання - зберегти за собою керівні крісла.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас