Експерти заперечують можливість падіння гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти заперечують можливість падіння гривні

Валюта
362
Українська економіка незначно виграла від девальвації долара до провідних валют в останні 2 місяці, але надалі цей ефект знизиться. Таку думку висловив аналітик компанії Альфа-капітал Сергій Кульпинський.
Загальний торговельний дефіцит за результатами 9 міс. поточного року вже погіршився на більш ніж 2.5 млрд дол, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, небачений приплив боргового капіталу, залучуваного банками, призупинився і швидше за все сповільниться в найближчі місяці.
Спроби втримати грошову масу шляхом зниження купівлі валюти на міжбанківському ринку також не виправдані, оскільки це знизить пропозицію грошей для економіки, але ніяк не зупинить інфляцію, що була викликана не монетарними факторами, вважають в Альфа-капітал.
У той же час, "попит на долар зменшується, і навіть незначне коливання убік його здешевлення може привести до досить великих збитків для українських експортерів", - прокоментував ситуацію начальник Казначейства Родовід банку Олександр Соболєв.
Фахівці компанії Простобанк Консалтинг вважають, що курс американської валюти може впасти. Про це свідчать останні тенденції на банківському ринку разом зі зміною основних макропоказників України. Це падіння, за оцінками експертів, може бути викликане здешевленням долара на світовому ринку на 7% а також обмеженням кредитування в іноземній валюті.
В Альфа-капітал заявляють, що ревальвація при нинішніх умовах виключена. Але в той же час, якщо ревальвація дійсно відбудеться, "негативні наслідки будуть відчутні для експортерів, насамперед металургії і машинобудування. Крім того, інвестори-нерезиденти, спонукувані бажанням зафіксувати прибутку, можуть почати продаж придбаних раніше активів", - говорить Сергій Кульпинський.
Нагадаємо, що Джордж Буш заявив, що курс долара в майбутньому зміцниться. Він пояснив свою заяву сильною економікою країни.
Протягом останніх декількох місяців курс долара впав на світових валютних ринках відносно євро до рівня 1,45 долара за одну одиницю європейської валюти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас