ОПЕК відкине заклик США видобувати більше нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК відкине заклик США видобувати більше нафти

Енергетика
129
ОПЕК відкине заклик США щодо збільшення видобутку нафти в заяві за підсумками зустрічі глав країн організації.
ОПЕК готова висловити прихильність забезпеченню постачань нафти на світовий ринок. Три офіційні особи країн ОПЕК підтвердили агентству ці заяви на умовах анонімності.
Раніше повідомлялося, що США попросили ОПЕК розглянути можливість збільшення видобутку нафти на саміті глав країн організації.
"Не думаю, що варто чекати від ОПЕК нового збільшення видобутку", - вважає економіст Французького інституту нафти Франсуа Грюзон. На його думку, картель займе вичікувальну позицію по цьому питанню.
Крім того, у чернетці заяви говориться про намір картелю скорочувати викиди вуглекислого газу в атмосферу. Реалізація цих планів приведе до збільшення витрат іноземних компаній, які ведуть видобуток у країнах ОПЕК, відзначає Bloomberg.
У вересні ОПЕК уперше більш ніж за рік прийняла рішення збільшити видобуток нафти, з побоювань, що рекордно високі ціни можуть вплинути на світову економіку. Рішення було прийнято на основі даних, що свідчать про 27%-не подорожчання нафти з початку року.
Збільшення виробництва ініціювала Саудівська Аравія, найбільший представник групи. Загальний обсяг виробництва країн ОПЕК склав 25,8 млн барелів у добу.
Проти цього рішення виступали інші країни-учасники ОПЕК: Венесуела, Алжир та Іран, що мотивували свою позицію тим, що, на їхню думку теперішні темпи видобутку є в цілому досить адекватними.
Видобуток нафти в країнах картелю становить 40% від загальносвітового обсягу.
Третій саміт глав держав ОПЕК відбудеться 17-18 листопада в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас