Янукович написав статтю про інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович написав статтю про інфляцію

Казна та Політика
312
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що неточний прогноз інфляції в Україні був зроблений через дестабілізацію опозицією внутрішньої політичної ситуації в країні і світові тенденції.
Про це Янукович заявив в авторській статті "Інфляція як виклик українським політикам", опублікованій сьогодні в газеті "Факти".
"Збільшення цін, що відбуває в останні місяці, змушує оцінити цю проблему у всій її складності. Рівень інфляції перевищив прогнози, які будувалися на початку року. Але на початку року у своїх прогнозах ми не враховували ту дестабілізацію внутрішньої політичної ситуації в країні, що спровокували популісти і політики від опозиції. У зв'язку із цим прогноз виявився неточним. Так само, як і прогноз багатьох міжнародних організацій разом з Міжнародним валютним фондом включно", - пише Янукович.
При цьому він звертає увагу на те, що ціни на продукти харчування зросли практично в усім світі. "У Німеччині, економіка якої зараз розвивається досить успішно, ціни на хліб і молоко пішли різко вгору, те ж відбувається у Франції. За прогнозами аналітиків, подальше зростання інфляції і різке зниження купівельної спроможності може привести до зниження темпів економічного зростання у всіх країнах ЄС", - пояснює глава українського уряду.
В Україні інфляція в жовтні проти вересня ц.р. склала 2,9%, у січні-жовтні (до грудня минулого року) - 11,7%.
Інфляція в жовтні 2007 року проти жовтня 2006 року склала 14,8%, у січні-жовтні 2007 року проти січня-жовтня 2006 року - 12,2%.
При формуванні держбюджету на 2007 рік Кабмін виходив із прогнозу показника інфляції 7,5%, зростання ВВП - 6,5%, зростання промислового виробництва - 8%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас