Парламент Союзу РФ і Білорусії прийняв бюджет на 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Союзу РФ і Білорусії прийняв бюджет на 2008 р.

Казна та Політика
77
Парламент Союзу Росії та Білорусії прийняв у двох читаннях закон "Про бюджет Союзної держави на 2008 р.". Бюджет з придутків затверджений у сумі 4 млрд 61 млн руб., у тому числі за рахунок Російської Федерації - 2 млрд 640 млн руб. і за рахунок Білорусії - 1 млрд 421 млн руб.
Видаткова частина бюджету Союзної держави в 2008 р. складе 4 млрд 61 млн руб. і включає фінансування 38 програм, підпрограм і заходів.
Зокрема, 34,6% видаткових коштів буде спрямовано на фінансування програм з розділу "промисловість, енергетика, будівництво, транспорт, зв'язок і інформатика", 13,1% - на фінансування військово-технічного співробітництва сторін, правоохоронну діяльність і забезпечення безпеки Союзної держави, 9,8% - витрати на ліквідацію надзвичайних ситуацій і природоохоронні заходи, 13,7% видатків союзного бюджету буде спрямовано на фінансування соціальної політики, охорони здоров'я, фізичної культури, освіти та культури.
Також бюджет включає програму облаштованості зовнішнього кордону Союзної держави на період 2007-2011 р., програму "Розробка уніфікованого мобільного багатофункціонального комплексу зовнішньотраекторних вимірів подвійного призначення на базі спеціальних оптоелектроних систем".
Крім того, у бюджет включена програма "Реалізація інформаційних технологій загальних митних процесів на території держав-учасників СНД", а також програми із зближення соціально-трудового законодавства, удосконалюванню військової інфраструктури, боротьбі зі злочинністю.
Товарообіг Росії та Білорусії за підсумками року складе близько 20 млрд дол. В 2008 р. планується запустити близько 7 нових союзних програм, які будуть сприяти розвитку відносин між двома країнами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас