Яценюк: Україна впровадить однакові візові стандарти для всіх країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Україна впровадить однакові візові стандарти для всіх країн ЄС

Казна та Політика
110
Україна буде впроваджувати однакові візові стандарти для всіх країн Європейського союзу.
Про це міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк заявив під час прес-конференції.
Міністр відзначив, що "ми не сприймаємо мову ультиматумів, і постановка в залежність імплементації та ратифікації цієї угоди (про спрощення візового режиму між Україною і ЄС) від прийняття Україною рішення щодо надання безвізового режиму новим країнам-членам ЄС не є прийнятною для цивілізованих країн. Україна не розглядає окремих членів ЄС, Україна розглядає ЄС як єдину унію, і буде впроваджувати однакові стандарти для всіх членів ЄС".
Нагадаємо, напередодні Європарламент схвалив підписання угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення візового режиму і реадмісії. Однак ЄС висловив бажання, щоб безвізовий режим, впроваджений Україною для членів ЄС, поширювався і на його новообраних членів - Румунію та Болгарію.
Українська сторона вітає підтримку Європарламентом угоди про спрощений візовий режим і реадмісію з Україною. Проте, Київ висловив стурбованість наслідками розширення Шенгенської зони, у яку з початку наступного року ввійдуть ще 9 країн членів ЄС, більшість із яких межують із Україною.
Угода набуде чинності після прийняття Верховною Радою України.
Документ передбачає фіксовану ціну за візу - 35 євро, надання безкоштовних віз певним категоріям громадян, зокрема, студентам, журналістам, близьким, рідним тих, хто проживає легально в ЄС. Угода про реадмісії встановлює чіткі критерії, коли і як повертати людей, які незаконно проживають на території країн-членів ЄС і України.
Нагадаємо, Угода про спрощення візового режиму і реадмісії Україна та Єврокомісія підписали 18 червня п.р
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас