Ціни на нафтові ф'ючерси Brent у Лондоні знизилися на 4 дол./барр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent у Лондоні знизилися на 4 дол./барр.

Енергетика
89
Під час торгів, які відбулися напередодні, ціни не нафтові ф'ючерси Brent у Лондоні знизилися на 4 дол./барр. і склали 87,98 дол./барр.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) понизило власний прогноз споживання нафти світовою економікою, що додатково сприяло поглибленню корекції на ринку нафтових ф'ючерсів. Прогнози були знижені після того, як на початку листопада світові ціни на нафту піднялися до нового рекордного рівня, через що МЕА довелося переглянути власну оцінку споживання нафти на IV кварталі ц.р.
Експерти відзначають, що дефіцит поставок нафти напередодні зимового сезону і загострення геополітичної обстановки будуть підтримувати ціни на досить високій позначки, все-таки чергового рекордного стрибка найближчим часом не варто очікувати.
На користь такої позиції говорить і сформована в останні кілька днів ситуація на нафтовому ринку. Так, до кінця минулого тижня нафта впритул наблизилася до позначки 100 дол./барр., однак відразу після цього ціни впали до 94 дол. А в кінці цього тижня минають терміни опціонів і ф'ючерсів, і малоймовірно, що найближчим часом ціни на чорне золото знову поб'ють всі рекорди, вважають трейдери.
Зниження цін на нафту також було викликано повідомленням про те, що Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) може збільшити квоту нафтовидобутку, а також дорожчання в останні два дні долара і побоюваннями щодо уповільнення темпів росту американської економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас