Експерти: Дешевим євро потрібно запасатись зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Дешевим євро потрібно запасатись зараз

Валюта
6154
Євровалюта впала, але експерти обіцяють передноворічне зростання через попит наших туристів у Європі.
У вівторок курс готівкового євро досяг позначки в 7,40 - 7,48 грн, що на 10 копійок нижче, ніж було останнім часом. Але експерти пророкують, що євро не продовжить падіння, а днями стабілізується, і до кінця року може знову вирости.
"Це звичайна корекція курсу євро, викликана поліпшенням ситуації в економіці США і деяким зміцненням долара, - вважає заступник голови правління банку "Фінанси та кредит" Ігор Львов. - Але перед Новим роком готівкова євровалюта може "злетіти" у нас до 7,50-7,60 грн./EUR через підвищений попит: багато хто їдуть на відпочинок у Європу".
"Курс упав тому, що місяцем раніше занадто спекулятивно виріс. Банки завезли більше євро, ажіотаж у покупців готівки спав, і євро подешевів", - говорить начальник управління інвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку" Ерік Найман.
Народ налаштований по-різному стосовно євро. Декілька працівниць валютних обмінок сказали, що ще чекають зниження курсу. "Ми думаємо, що буде незабаром 7,30 грн, так що ми ще зачекаємо купувати собі. До Нового року євро повинен подорожчати - люди поїдуть у Париж і Відень зустрічати свято. Зате впаде долар, тому що так завжди буває - люди хочуть купити подарунки, а зберігають вдома гроші в "баксах" - багато хто ще не звик до євро, незважаючи на вигідність таких заощаджень. От і принесуть нам зібране, щоб придбати пральну машину або крутий фотоапарат".
Після свят же, на думку обмінників, євро повернеться на круги свої.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас