Компанії всього світу занепокоєні збільшенням цін на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії всього світу занепокоєні збільшенням цін на електроенергію

Енергетика
140
IBM опублікувала результати глобального опитування близько 1 400 компаній малого і середнього бізнесу. Відповідаючи на запитання про збільшення витрат по різних статтях корпоративного бюджету за останні два роки, більшість респондентів відзначила "найвище підвищення" витрат на електроенергію, що перевищує витрати на медичне страхування, заробітну плату, орендну плату та устаткування.
Оскільки витрати на електроенергію неухильно збільшуються, 58% опитаних компаній малого/середнього бізнесу в усім світі виражають свою зацікавленість у вирішенні пов'язаних зі зростанням екологічних проблем, а 44% респондентів повідомляють про практичну реалізацію певних ініціатив у рамках виробленої корпоративної стратегії в сфері екології.
Більшість малих підприємств із усього світу, незалежно від мотивації, починають робити перші практичні кроки на шляху економії електроенергії, використовуючи більш енергетично ефективні кошти висвітлення приміщень і виключаючи непотрібне встаткування після закінчення робочого дня. Проте, компанії намагаються уникати більш "радикальних" рішень - таких, наприклад, як переїзд у більш "екологічні" офісні будівлі, використання транспортних засобів з гібридною силовою установкою або застосування як джерела живлення сонячних батарей. Ця тенденція не проявляється тільки в одній галузі - у сфері корпоративних інформаційних технологій.
Відповідно до результатів опитування, 55% компаній-респондентів уживають активні дії по зниженню енергоспоживання своєї корпоративної ІТ-інфраструктури, включаючи придбання більш енергетично ефективних технологій, консолідацію серверів або оптимальніше використання обчислювальних ресурсів. Як показали результати недавнього дослідження, проведеного аналітичною фірмою IDC, з кожного долара корпоративного ІТ-бюджету 50 центів затрачається на електроенергію, споживану відповідними системами.
У результаті опитування з'ясувалося, що найвище зростання витрат компаній малого/середнього бізнесу в усім світі пов'язане з витратами на електроенергію; далі в списку найбільш витратних статей бюджету ідуть витрати на заробітну плату, офісне устаткування, оренду приміщень і медичні страховки персоналу. Компанії сектора малого/середнього бізнесу зі США відзначили, що за останні два роки їхні витрати на електроенергію і медичне страхування зросли рівною мірою і перевищили по затратності всі інші статті їхнього бюджету.
58% компаній малого/середнього бізнесу "стурбовані екологічною обстановкою"; при цьому лише 75% із цих компаній вживають практичних заходів щодо поліпшення ситуації, дотримуючись чіткої екологічної стратегії.
Лише 38% компаній малого/середнього бізнесу зі США порахували, що саме проблеми екології вплинули на їхнє рішення про реалізацію ініціатив зі скорочення енергоспоживання - у порівнянні з 52% компаній з інших країн світу.
26% компаній малого/середнього бізнесу зі США вказали на важливість обліку критерію енергетичної ефективності при придбанні ІТ-технологій - у порівнянні з 48% компаній з інших країн світу.
Більше 40% компаній малого/середнього бізнесу зі США не знають, яка частка їхніх сукупних витрат припадає на ІТ-системи - у порівнянні з 28% таких необізнаних компаній з інших країн світу.
55% із числа всіх опитаних компаній малого/середнього бізнесу здійснили, принаймні, один з наступних заходів щодо скорочення витрат на електроенергію: придбання більш енергетично-ефективних ІТ-систем (33%); консолідацію серверів (22%); оптимізацію використання серверів і обчислювальної потужності (22%).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас