Експерт: Ціновий фактор повинен стати потужним засобом для стимулювання енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціновий фактор повинен стати потужним засобом для стимулювання енергоефективності

Казна та Політика
87
Ціновий фактор повинен стати потужним засобом для стимулювання енергоефективності, оптимізації міжпаливного балансу і структури економіки, і зрештою - для високого рівня конкурентноздатності в глобальному середовищі.
Таку думку висловив РБК-Україна експерт енергетичних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Володимир Омельченко, коментуючи рекомендації МВФ для України по збільшенню ціни на металоекспорт як компенсацію збільшення ціни на імпортований газ.
Під час формування державної енергетичної політики ціновий фактор не повинен бути самоціллю, продовжив Омельченко. Саме таке відношення до цінового фактору відрізняє країни, які досягли постіндустріального розвитку від країн, які перебувають на нижчих технологічних рівнях і не здатні забезпечити відчутний попит на інновації, підкреслив він.
Металургійним підприємствам важливо гнучко орієнтуватися на інші ринки залежно від кон'юнктури , вважає Омельченко.
Для підприємств металургійної галузі не має значення, куди продавати метал - у Росію чи США, головне для них - прибуток, відзначив він. А виробникові потрібно знати, за якими принципами іде формування ціни, щоб розвивати довгострокові інвестиційні програми, сказав експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас