Будинок на 16 поверхів не може бути елітним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будинок на 16 поверхів не може бути елітним

Нерухомість
486
Жоден з 16 київських об'єктів, які зараховуються до класу преміум і де-люкс, повністю не відповідає заявленій класифікації.
Відповідно до досліджень сегмента елітної нерухомості Києва інформаційно-аналітичної компанії "Соцмарт", у Києві було визначено 16 елітних будинків. Більшість із них, незважаючи на дефіцит земельних ділянок, зводиться в Шевченківському і Печерському районах міста. При цьому в класифікаторі житла від Української будівельної асоціації зазначено, що будинки, що зараховують до класу преміум і де-люкс, не повинні розташовуватися ближче 5 кілометрів до промзон. Проте на практиці цю вимогу не дотримали забудовники компанії ТММ ("Тріумф" на вулиці Звіринецькій, 59), "Граніт" (проект "Граф Толстой" і будинок на вул. Вєтрова, 13).
Поверховість будинків також найчастіше не відповідає поняттю "клубний будинок". Наприклад, клубний будинок на Хрещатику "Капітолій" ("ХХ століття"), що зараховується до преміум-классу, - це 14-поверховий будинок і 48 квартир (обмеження - 30). Не відповідає і кількість паркомісць - 69, теоретично повинно бути 2 і більше на квартиру. Хоча останній параметр не дотриманий у жодному з об'єктів. При цьому інші параметри, такі як автономне опалення і водопостачання, центральна система очищення води, також часто відсутні в елітних будинках.
У багатьох об'єктах, зарахованих до елітних, також не завжди є присутнім автономна електрика і водопостачання. Незважаючи на привілейованість як самого класу житла, так і його покупців, майбутні мешканці, які платять по 5-15 тисяч за квадратний метр, змушені зіштовхуватися із проблемою недотримання термінів здачі об'єкта в експлуатацію. За даними компанії "Соцмарт", такими порушниками стали забудовники об'єктів на Вєтрова, 13а, "Граф Толстой", "Коперник", будинки на Лабораторному провулку, 6, Круглоуніверситетській, 3-5, бульварі Л. Українки, 7-9. "Поширеною ситуацією є проблеми із законом в інвестора або забудовника, - відзначають аналітики "Соцмарт". - Таке траплялося в "Панорами" на Печерську (і незаконне будівництво на місці військової частини, і руйнування пам'ятника архітектури Кругла вежа).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас