Райффайзен Банк Аваль почав продаж срібної монети "Супутник" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Райффайзен Банк Аваль почав продаж срібної монети "Супутник"

Валюта
539
Райффайзен Банк Аваль почав продаж срібної монети "Супутник", викарбуваної Монетним двором Нової Зеландії.
Про це FINANCE.UA повідомляє відділ зв'язків із громадськістю з посиланням на головного менеджера з дорогоцінних металів банку Аллу Іщенко.
За словами Іщенко, монету можна придбати у відділеннях банку, які є учасниками програми "Монети світу". Виготовлена вона зі срібла 999,9 проби вагою 31,1 м (1 тройська унція); номінал - 2 фіджійські долари, тираж - 6 тис. штук. Якість карбування - матово-глянцеве з кольоровим фотодруком.
Випуск монети "Супутник" присвячений 50-річчю запуску Радянським Союзом першого супутника Землі. Запуск в 1957 році штучного супутника став першою великою перемогою після війни і продемонстрував світу високий рівень розвитку науки і техніки країни. Але, не дивлячись на це, ім'я Сергія Корольова - головного конструктора супутника і ракети, що вивела його в космос, довгі роки залишалося невідомим світові.
Свою монету Монетний двір Нової Зеландії помістив в оригінальний футляр-"глобус", що при відриванні звучить як справжній перший супутник Землі під час його першого польоту.
Райффайзен Банк Аваль здійснює ексклюзивні поставки в Україну золотих, срібних і платинових монет Монетного двору м. Перт (Австралія), Британського королівського монетного двору, Монетного двору Нової Зеландії.
Банк також є дистриб'ютором пам'ятних монет України, сувенірної і супутньої продукції НБУ по всій території країни, а також монет Національного монетного двору Греції, Королівського монетного двору Іспанії, Монетного двору Польщі, Королівського монетного двору Австралії, Народного банку Китаю, Монетних дворів Франції, Німеччини, Фінляндії і Сінгапуру.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас