UniCredit Group ще не вирішила, що робити з Укрсоцбанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UniCredit Group ще не вирішила, що робити з Укрсоцбанком

Фондовий ринок
447
"Рішення по злиттю сьогодні нема, воно виробляється. Месседж був наступний: в Україні повинен бути один board (правління), тобто стратегічний орган повинен бути один", - сказав голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін в інтерв'ю газеті Дело, опублікованому у понеділок.
При цьому він відзначив, якби було ухвалене рішення про продаж української "дочки" UniCredit Group - Унікредит Банку, її вартість була б високою.
"До цього UniCredit Group не продавала свої дочірні банки. З іншого боку, український Унікредит Банк - класний актив, який можна добре продати. А можна залишити при одному board два банки і сегментувати їх у різних нішах ринку. Можна об'єднати банки", - сказав банкір.
Він також повідомив, що планує залишитися на посаді глави правління Укрсоцбанку після завершення угоди із продажу банку. Глава правління також повідомив, що після завершення угоди купівлі Укрсоцбанку спостерігати за діяльністю банку будуть п'ять-шість представників UniCredit Group.
"Напевно, буде чоловік п'ять-шість від UniCredit Group, але я не бачу в цьому ніяких проблем", - відзначив банкір.
Як повідомлялося, у липні 2007 року UniCredit повідомив, що Bank Austria Creditanstalt підписав угоду про купівлю акцій Укрсоцбанку в групи інвесторів, що представляють групу "Інтерпайп" (Дніпропетровськ). Вартість придбання всього випущеного акціонерного капіталу українського банку оцінюється в $2,07 млрд. Угода передбачала, що UniCredit Group направить біля $130 млн на покупку акцій останньої додемісії.
Завершення угоди очікується в четвертому кварталі 2007 року після одержання дозволу відповідних регулювальних органів Італії, Австрії та України (Bank of Italy, Austrian Markets Authority, Нацбанку та Антимонопольного комітету України).
Укрсоцбанк заснований в 1990 році. Найбільшим акціонером банку на 1 липня було ЗАТ Ферротрейд Інтернешнл - 86,15%. За даними Fitch Ratings, 95% акцій Укрсоцбанку побічно перебувають у власності Віктора Пінчука, що володіє корпорацією Interpipe.
За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2007 року по розмірі активів (27,209 млрд грн) Укрсоцбанк посідав четверте місце серед 173 українських банків
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас