"Google" паде в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Google" паде в ціні

Фондовий ринок
217
Акції "Google", що стрімко дорожчали останні кілька місяців, досягли історичного піка і різко впали в ціні. З 7 до 9 листопада вони втратили у вартості понад 10%. Експерти роблять припущення про те, що могло стати причиною падіння.
Акції "Google", що котируються на NASDAQ під індексом GOOG, кілька разів досягши рекордно високих показників, втратили з 7 до 9 листопада понад 10%. Після досягнення історичного максимуму в 747,24 дол. їхня вартість упала до 671 дол. П'ятничні торги завершилися на позначці в 663.97 дол. Капіталізація компанії сьогодні становить 207,72 млрд дол. На піку вона становила близько 233,8 млрд дол.
Експерти роблять припущення щодо того, що могло розгорнути котирування акцій інтернет-гіганта у зворотному напрямку. На їхню думку, роль могли зіграти, зокрема, негативні квартальні результати інших високотехнологічних компаній, а також повідомлення про придбання корпорацією "AOL" гравця ринку онлайн-реклами - "Quigo". Сума цієї угоди повинна скласти приблизно 300 млн дол.
"Quigo" спеціалізується на поведінковій інтернет-рекламі і володіє низкою перспективних розробок, у тому числі "AdSonar" - аналогом "Google AdSense". На думку експертів, покупка "AOL" приведе до посилення конкуренції компанії з "Google" і "Yahoo!". Також аналітики вказують, що помітне падіння торкнулося не одного тільки "Google" - індекси NASDAQ і Dow Jones також пішли вниз.
Акції інших учасників ринку також за підсумками п'ятничних торгів почували себе не кращим чином - за день "Yahoo!", "Microsoft", "Baidu.com" і "TimeWarner" втратили 3,39%, 2,91%, 4,17% і 2,60% відповідно. Крім всіх інших факторів, аналітики підкреслюють, що має місце і вплив поточної економічної ситуації.
За останні місяці котирування "Google" послідовно ставили один рекорд за іншим - 584,39, 601,45, 639,62, 703,87 дол. і т.д. Експерти відзначають, що успіху компанії на біржі сприяли багато факторів, зокрема, повідомлення про запуск "OpenSocial" і давно, що ходили чутки, про експансію "Google" на ринок мобільних устроїв, зрештою, що прийняли форму анонса мобільної платформи "Android".
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас