Газпром говорить, що домовленості про ціну на газ для України в 2008 р. немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром говорить, що домовленості про ціну на газ для України в 2008 р. немає

Енергетика
172
Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов не підтвердив наявність домовленостей про ціну поставок газу в Україну в 2008 році.
"Домовленостей про ціни на газ для України на наступний рік немає. Не факт, що це буде $160", - заявив він Агентству газової інформації (АГІ).
Рані телеканал Russia Today поширив інформацію про те, що "Газпром" (РТС: GAZP) погодив з українськими партнерами ціну поставок імпортного газу в цю країну. Відповідаючи на запитання телеканала про те, чи влаштовує "Газпром" ціна в $160 за тисячу кубометрів, гендиректор "Газпром експорту", заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив: "Найважливіше, що ця ціна влаштовує Україну. Ми вважаємо, що це прийнятна ціна на наступний рік, і що ми можемо продовжувати роботу в цьому напрямку".
Він додав, що підписання договору на наступний рік з українськими партнерами варто чекати "не 31 грудня. Набагато раніше".
"Питання заборгованості вирішене, і ми досягли істотного прогресу на переговорах з механізму ціноутворення для України, причому ми плануємо укласти не річний договір, а середньострокову угоду. Насправді, це збігається з тенденцією, що ми спостерігаємо в Росії. До 2011 року ми і на внутрішньому ринку перейдемо до ринкових цін", - відзначив він.
У четвер голова правління "Газпрому" Олексій Міллер обговорив з міністром палива та енергетики України Юрієм Бойко принципи ціноутворення на газ у наступні роки і поетапний перехід до ринкових цін і тарифів при поставках газу в Україну і його транзит через територію республіки в 2011 році. Сторони домовилися, що наступний раунд переговорів відбудеться через тиждень, а протягом цього часу робота продовжиться на рівні експертів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас