В Азовському морі розбушувалася стихія: затонули кілька суден — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азовському морі розбушувалася стихія: затонули кілька суден

475
В Азовському морі відбулися відразу три аварії корабля. Через сильний шторм затонули танкер і два сухогрузи.
Першим у Керченській затоці надвоє переломився російський танкер "Волгонафта-139". За офіційним даними в результаті аварії у воду вилилося 1,3 тис. т мазути. За фактом цього інциденту вже через кілька годин була порушена кримінальна справа за ст. ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного, повітряного або водного транспорту) і ст.252 КК РФ (забруднення морського середовища).
Через якийсь час у районі порту "Кавказ" затонув сухогруз "Вольногорск" з 2,5 тис. тонн сірки на борту. В результаті інциденту сірка в море не потрапила, члени екіпажа сухогрузу вчасно покинули корабель і були врятовані.
Близько 14:00 з'явилися повідомлення про те, що в Керченській пзатоці затонуло ще одне судно з вантажем сірки. Мова йде про сухогруз "Нахічевань".
Також є дані, що ушкодження одержав танкер "Волгонафта-123", однак витоку нафтопродуктів у цьому випадку не зафіксовано.
Незважаючи на те, що близько 50 судів виведені з Керченської затоки в безпечні райони, у критичному стані перебуває ще одне судно. За деяким даними, сигнал SOS подав теплохід, у якого обірвана якірний ланцюг. Крім того, у затоці стоїть некерована баржа з 3 тис. т мазути, яку несе убік мису Тузли.
Непроста ситуація складається і у Чорному морі. Так, у районі Севастополя затонуло російське судно з вантажем металу, що йшло маршрутом Маріуполь - Стамбул. З 16 членів екіпажа врятувалися 13 чоловік, двоє загинули, один вважається зниклим без вісті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас