Банкіри допускають ревальвацію гривні в 2008 році. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри допускають ревальвацію гривні в 2008 році.

Валюта
942
Банкіри допускають ревальвацію гривні в 2008 році. "Якщо можлива ревальвація, то в наступному році. У нинішньому році її не буде. На мою думку, у цей час немає такого припливу валюти ззовні, який би перевищив внутрішній попит і ревальвував би гривню", - сказав Українським Новинам голова правління "Банку НРБ" Владислав Кравець.
На думку заступника голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігоря Львова, деяке зміцнення курсу гривні можливе в 2008 році, однак цей процес буде плавним.
"Якщо буде ревальвація (в 2008 році), то плавна, з невеликими коливаннями. Зараз (офіційний) курс 5,05 (UAH/USD), можливо, до кінця наступного року буде 5,0 (UAH/USD)", - сказав він.
Голова правління Трансбанку Олександр Адлер думає, що ревальвація малоймовірна як до кінця 2007 року, так і в 2008 році.
"Розхитування системи нікому не потрібно. Стабільність - гарна ознака, і її будуть дотримувати. Я вважаю, Нацбанк не піде (на ревальвацію)", - сказав він.
На думку провідного аналітика інформаційно-аналітичного центра "Форекс Клуб" Миколи Івченка, заява глави НБУ Володимира Стельмаха в жовтні щодо можливої ревальвації гривні дає підстави очікувати такого кроку.
"Швидше за все, це не відбудеться раніше формування нового уряду... Ревальвація до рівня 4,95 (UAH/USD), швидше за все, відбудеться після Нового року. Цілком можливо, вона буде йти плавно, по копійці. Процес може бути розтягнуто на кілька місяців", - сказав він.
Як повідомлялося, у середині жовтня глава НБУ Володимир Стельмах заявив про наявність економічних підстав для зміцнення курсу гривні.
Пізніше Президент Віктор Ющенко і глава ради НБУ Петро Порошенко висловилися щодо недоцільності ревальвації гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас