"Siemens" викуповує акції на 10 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Siemens" викуповує акції на 10 млрд дол.

Фондовий ринок
141
Німецький концерн "Siemens" має намір викупити в сторонніх акціонерів 11,5% своїх акцій, витративши на це близько 10 млрд дол. В "Siemens" говорять, що запланований викуп стане найбільшим в історії компанії і одним з найбільших у світі.
Викуп акцій в "Siemens" мають намір завершити до 2010 року. За словами представників компанії, більша частина суми, що планується витратити на викуп, буде взята із прибутку компанії, однак і без декількох кредитів тут також не обійдеться.
Топ-менеджмент компанії відзначає, що даний крок швидше за все не знайде розуміння в інвесторів, які фактично будуть позбавлені прибутки, однак у більш віддаленій перспективі він вплине на компанію.
Нагадаємо також, що 25 липня 2007 року "Siemens" уклав договір з компанією "Continental" про продаж їй свого підрозділу з випуску автомобільних компонентів "Siemens VDO Automotive". Сума угоди, що буде завершена протягом цього року, становить 11,4 млрд. євро.
Виконавчий директор "Siemens" Петер Лешер раніше повідомив, що в цей час компанія намагається отямитися від наслідків корупційного скандалу, а крім того, проводить реструктуризацію, що дозволить компанії сконцентруватися на трьох найважливіших напрямках діяльності: енергетиці та охороні навколишнього середовища, автоматизації виробництва і рішеннях для промислової і суспільної інфраструктури, а також охорони здоров'я.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас