У територіальних водах Бразилії виявлено глибоководне родовище на 8 млрд бар. легкої нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У територіальних водах Бразилії виявлено глибоководне родовище на 8 млрд бар. легкої нафти

Енергетика
117
Бразильська державна нафтова компанія Petrobras заявила, що у водах Бразилії недалеко від Ріо-де-Жанейро виявлено потужне глибоководне родовище нафти.
Як повідомляє Associated Press, ємність цього родовища, за оцінками геологів, становить близько 8 млрд бар. Нафта, що залягає в нововідкритому родовищі, належить до типу легких, тобто може бути використана для виготовлення моторного палива.
Раніше відкриті в Бразилії нафтові поля містять нафту важких сортів, яка у більшості випадків потребує змішування з легкими на НПЗ. Одержавши власне велике джерело легкої нафти, Бразилія переходить у ранг великих нафтових держав поряд з Венесуелою і арабськими країнами, підкреслив голова адміністрації президента Бразилії Ділма Руссефф.
Родовище, назване "Тупі", розташовано на глибині 2140 м від поверхні води під 3-кілометровим шаром піску і твердої породи. Під озером нафти розташована сольова непроникна порода.
У випадку успіху в освоєнні родовища "Тупі" Petrobras за обсягами видобутку нафти може перевершити Shell і Chevron, поступившись тільки ВР і Exxon, відзначає прес-служба бразильської компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас