Чорноморнафтогаз: Ринку природного газу в Україні не існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорноморнафтогаз: Ринку природного газу в Україні не існує

Енергетика
161
Ринку природного газу в Україні не існує. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Анатолій Присяжнюк.
За його словами, на сьогодні в Україні склалася ситуація, коли підприємствам "говорять, кому і за якою ціною продавати свій товар".
"При цьому ми змушені закуповувати всі матеріально-технічні ресурси за ринковими цінами, які постійно зростають", - сказав він.
На думку Присяжнюка, для активізації українського нафтогазодобування на державному рівні необхідно дозволити реалізацію природного газу, що видобувається на шельфі, бюджетним організаціям, а також тепловиробляючим і промисловим підприємствам. Крім того, за його словами, необхідно скасувати рентну плату за вуглеводні морського походження.
Присяжнюк відзначив, що ціна на природний газ власного видобутку повинна бути приведена до ринкових показників. При цьому він підкреслив, що необхідно передбачити щорічне виділення коштів з держбюджету на виконання геологорозвідувальних робіт в акваторії Чорного та Азовського морів. В 2007 р. на геологорозвідку в бюджеті було передбачено 30 млн грн, тоді як у попередні роки - не менше 200 млн грн, відзначив Присяжнюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас