Китай обмежує закордонні інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обмежує закордонні інвестиції

Казна та Політика
157
Уряд Китаю опублікував нові правила, які обмежують закордонні інвестиції в місцеву економіку.
Китай підготував цілий ряд вимог до іноземних компаній, які працюють на території країни. Цей захід необхідний як для більш детального планування економіки на найближчі роки, так і для того, щоб не допустити перегріву фондового ринку, що може бути викликаний спекулятивним настроєм закордонних інвесторів, повідомляє агентство AFP.
Країна визначила кілька великих сфер економіки від будівництва до видобутку нафти, у яких закордонні інвестиції повинні бути або серйозно обмежені, або взагалі заборонені. Так, вкладення коштів з боку іноземців майже в усі видобувні виробництва заборонені.
У той же час Китай продовжить шукати інвесторів у таких галузях як захист навколишнього середовища, боротьба із забрудненням атмосфери і розвиток поновлюваних природних ресурсів. Інвестиції у високі технології також вітаються місцевою владою.
Економіка Китаю росте більш ніж на 10% у рік. При цьому рекордними темпами збільшується також профіцит торговельного балансу, що веде до додаткового інвестиційного буму в різних сферах економіки КНР.
Як повідомлялося, у жовтні Китай уперше став найбільшим світовим експортером, обігнавши за обсягами закордонних поставок Німеччину.
Обсяг золотовалютних резервів країни в III кварталі 2007 року виріс на 101 млрд доларів у річному вирахуванні. Таким чином, була досягнута нова рекордна позначка в 1,434 трлн доларів
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас