ФРС дивиться в майбутнє з оптимізмом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС дивиться в майбутнє з оптимізмом

Казна та Політика
214
У середу відразу кілька представників ФРС висловилися про стан фінансових ринків і перспективи американської економіки. З їхніх коментарів можна зробити висновок про те, що Федеральна резервна система поки не схильна до подальшого зниження процентних ставок, тому що прогнози економістів виглядають досить оптимістично.
Член ради керуючих ФРС Фредерік Мишкін у середу заявив, що ціни на нафту найближчим часом упадуть. Крім того, на його думку представники малого бізнесу не зазнають проблем з одержанням кредитів незважаючи на недавню турбулентність на фінансових ринках і кредитну кризу.
Президент Федерального резервного банку Річмонд Джефрі Лекер відзначив, у свою чергу, що криза ліквідності не була основною причиною хвилювань на фінансових ринках. Він вважає, що інвестори просто провели переоцінку деяких видів цінних паперів, пов'язаних з іпотечними кредитами. Ця заява дозволяє зробити висновок про відсутність необхідності кроків з боку ФРС, спрямованих на збільшення ліквідності на фінансових ринках. В інтерв'ю з журналістами Лекер підтвердив, що рішення знизити процентні ставки у вересні і жовтні були правильними. При цьому Лекер задоволений тим, як ринки впоралися з поставшими перед ними проблемами.
Обоє економістів заявили, що одним з основних завдань ФРС на поточному етапі є контроль над інфляцією, а це не припускає зниження процентних ставок.
У середу ситуацію в американській економіці прокоментував і президент Федерального резервного банку Сент-Луїса Вільям Пул. Він вважає, що на оздоровлення сектора іпотечного кредитування клієнтів з низьким рейтингом підуть роки, але ситуація на інших фінансових ринках швидко поліпшується. "Минулі тижні продемонстрували значний прогрес", - відзначив економіст. Він відзначив, що оздоровленню ситуації сприяли рішення ФРС знизити процентні ставки, але подальша політика ФРС буде залежати від рівня споживчих витрат у США.
При цьому Вільям Пул зробив однозначну заяву про те, що процентні ставки не будуть підвищені на наступному засіданні Комітету з операціям на відкритому ринку. Що стосується можливості зниження ставки, то це, на думку Пула, може привести до посилення інфляційного тиску.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас