Ціни на квартири в Києві виросли і становлять 2476 дол./кв.м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на квартири в Києві виросли і становлять 2476 дол./кв.м

Нерухомість
1191
За минулий тиждень середня вартість квадратного метра вторинного житла столиці збільшилася на 5$ або на 0,2%. Таким чином, планомірне зростання цін на вторинні квартири в Києві триває, - повідомляє FINANCE.UA Аналітичний відділ компанії Канзас
За даними порталу за тиждень із 29 жовтня до 05 листопада 2007 року індекс вартості вторинної нерухомості Києва виріс на 5 $. Поточне значення індексу вартості становить 2476 $/кв.м.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальноринковим показником. Збільшення або зниження цього показника служить індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційною зміні індексу вартості.
Другим показником, що розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З одного боку, це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості ( % на місяць), а з іншого боку - значення похідної індексу вартості.
Індекс цінового очікування вторинної житлової нерухомості Києва за минулий тиждень знизився. Поточне значення індексу перебуває в позитивній області і становить 0,2%. Таке значення індексу очікування означає ймовірність подальшого плавного підвищення цін на квартири в Києві.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати приховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють представити темпи приросту цін на найближчі місяці. Індекс очікування слугує інструментом оцінки своїх дій щодо вкладення коштів, допомагає встежити за прихованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає очікування можливого зниження цін.
Третім показником, що розраховується компанією "Канзас" для вторинного ринку нерухомості Києва, є індекс прибутковості. Цей індекс дозволяє проводити зручний моніторинг поточної прибутковості вкладень у нерухомість, не вдаючись до самостійних обчислень. Розрахунок індексу прибутковості здійснюється за новою методикою, що дозволяє побачити місячну ставку прибутковості нерухомості, а саме, індекс прибутковості розраховується як сума приросту вартості квартири за минулий місяць і місячний прибуток від здачі квартири в оренду. Індекс прибутковості за новою версією компанії "Канзас" виражається у відсотках за місяць.
Значення індексу прибутковості вторинного житла за жовтень 2007 р. склало 2,2% за місяць. За даними Національного банку України річна середньозважена ставка прибутковості по довгострокових банківських депозитах на вересень 2007 року склала 9,9% річних (виросла), тобто 0,82%/міс. Можна відзначити, що індекс прибутковості вторинного київського житла в 2,7 рази більший середньозваженої ставки прибутковості по довгострокових банківських депозитах, що робить вкладення коштів у нерухомість більш привабливим.
Компанія "Канзас" уже більше двох років проводить розрахунки індексів нерухомості та аналізує їхню динаміку. Зараз у базі даних, на підставі якої будуються графіки індексів Києва з 2005 року, перебуває 218 тисяч оголошень про продаж квартир.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас