Держмитслужба: При відчуженні автомобілів, які були оформлені як гуманітарна допомога, необхідно буде оплатити всі митні платежі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитслужба: При відчуженні автомобілів, які були оформлені як гуманітарна допомога, необхідно буде оплатити всі митні платежі

Казна та Політика
165
При відчуженні автомобілів, які були оформлені як гуманітарна допомога, необхідно буде оплатити всі митні платежі.
Відповідне податкове роз'яснення щодо сплати податків і зборів із транспортних засобів, раніше визнаних гуманітарною допомогою, при їхньому відчуженні, Держмитслужба визначила наказом від 5 листопада в 2007 р. № 925.
Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.
Відповідно до роз'яснення транспортний засіб, раніше визнаний гуманітарною допомогою, може бути відчужений або переданий у володіння, або (і) у користування, або (і) у розпорядження зі сплатою передбачених законодавством податків і зборів, за умови прийняття Комісією з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті міністрів відповідного рішення.
При цьому, оскільки в такому випадку транспортний засіб відчужується або передається у володіння, або (і) у користування, або (і) у розпорядження іншій особі, то немає підстав для нарахування штрафних санкцій, передбачених Законом "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами" від 21.12.2000 р. № 2181-ІІІ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас