Nasdaq близька до купівлі Філадельфійської біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq близька до купівлі Філадельфійської біржі

Фондовий ринок
70
Оператор електронної біржі Nasdaq Stock Market Inc. (NDAQ), що лідирує за обсягом угод з акціями в США, близький до укладання угоди про покупку Філадельфійської фондової біржі.
За повідомленням агентства Bloomberg, що посилається на два інформованих джерела, які побажали залишитися анонімними, угода вартістю порядку $650 млн. може бути оголошена вже в середу 7 листопада. Офіційні представники обох компаній відмовилися прокоментувати інформацію.
Одержання контролю над Філадельфійською біржею зробить Nasdaq третім за розміром гравцем на американському ринку опціонів, який оцінюється в $1 трлн. і демонструє найшвидше зростання за останні сім років. Nasdaq також оголосила про плани в нинішньому році вийти на ринок опціонів зі своєю власною електронною торговельною платформою. В 2007 році біржі завершили або оголосили угоди в розмірі порядку $39 млрд. поглинання або створення спільних фірм, прагнучи задовольнити бажання інвесторів торгувати первинними інструментами і деривативами на одних торговельних майданчиках.
За даними Options Clearing Corp., із приблизно 11 млн. опціонних контрактів, які щодня продають і купують у США, приблизно 14,8% проходять через Філадельфійську фондову біржу. Лідером опціонного ринку є Chicago Board Options Exchange, чия частка становить 33,5% контрактів; далі йде International Securities Exchange Holdings Inc. с 28,2%.
Головний виконавчий директор Nasdaq Роберт Грейфелд (Robert Greifeld) зробив цього року чотири інших придбання, що сприяло зростанню акцій компанії на 58% до абсолютного максимуму, досягнутого 6 листопада. У червні Nasdaq придбала закриту компанію Directors Desk з метою збільшити пропозицію онлайнових послуг радам директорів компаній.
Минулого місяця вона купила Бостонську фондову біржу, щоб розширити торги акціями та увійти в кліринговий бізнес. У наступному місяці акціонери Nasdaq можуть проголосувати за покупку оператора північноєвропейських бірж OMX AB у партнерстві з Borse Dubai. Nasdaq також погодилася придбати третину Dubai International Financial Exchange за $50 млн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас