Британський футбол став гральним майданчиком для мільярдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський футбол став гральним майданчиком для мільярдерів

Валюта
179
Багаті закордонні інвестори мають величезний вплив у стрімко мінливому британському футболі.
Це в черговий раз підтвердив опублікований у середу список 100 найбагатших людей футбольного світу, пише The Daily Telegraph.
П'ятеро з 10 найбагатших людей у британському футболі - іноземці. А нинішню популярність національної гри підкреслює той факт, що за останній рік у неї прийшли інвестори, сукупні статки яких оцінюються в 11 млрд фунтів. Дослідження, проведене журналом FourFourTwo, показує також, що половина першої десятки - новачки у футболі.
У цілому стан першої сотні становить 41,7 млрд фунтів. Для порівняння: чотири роки тому, коли був складений перший подібний список, його вартість дорівнювала 20,45 млрд.
Нові цифри були опубліковані після того, як The Daily Telegraph повідомила, що англійська прем'єр-ліга в даний момент коштує приблизно на 0,7 млрд фунтів більше, ніж будь-яка інша європейська ліга. Очевидно, що за рахунок доходів від трансляцій, особливо за кордоном, які, як очікується, ще зростуть, грошові суми, що обертаються в британському футболі, продовжать рости. І хоча гравцям стануть платити більше, багатства футболістів меркнуть у порівнянні з капіталами власників клубів.
Як і раніше з більшим відривом у списку лідирує власник "Челсі" Роман Абрамович - його багатства, за оцінками, становлять 10,8 млрд фунтів. Новачків очолюють - Алішер Усманов, ще один росіянин, особисті статки якого дорівнюють 2,76 млрд фунтів, і хазяїн "Формули-1" Берні Екклстоун, що разом з менеджером команди Renault Флавіо Бріаторе купив "Куінс Парк Рейнджерс".
Найбагатші люди у футболі
У числі нових учасників списку значаться Майк Ешлі з командою "Ньюкасл Юнайтед", Стен Кронке з "Арсеналом" і відомий консерватор лорд Ешкрофт, що придбав 42% "Уотфорда". Також у число нових футбольних багатіїв входить Таксін Шінаватра, що купив "Манчестер Сіті"; його особисті статки, за оцінками, сягають 640 млн фунтів.
Девід Бекхем очолює список найбільш заможних гравців - його капітал оцінюють в 112 млн. Таким чином, він значно відірвався від наступного за ним Майкла Оуена з 37 млн. Роббі Фаулер, Уейн Руні і Сол Кемпбелл замикають першу п'ятірку. При цьому в основний список потрапили лише 14 гравців.
Перша десятка гравців
У загальному списку Бекхем розташувався на 45-му рядку, а Джон Террі, доходи якого міністр спорту Геррі Саткліфф минулого тижня назвав "непристойними", ледь пробився в сотню, де зайняв 95-у позицію. Єдині новачки серед футболістів у першій сотні - це Дідьє Дрогба з 14 млн фунтів і Криштіану Роналду зі статком в 12,25 млн.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас