Ющенко висловив свої пропозиції щодо директив на газові переговори з російською стороною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко висловив свої пропозиції щодо директив на газові переговори з російською стороною

Енергетика
128
Президент України Віктор Ющенко обговорив із секретарем Ради національної безпеки та оборони Іваном Плющем, міністром палива та енергетики України Юрієм Бойком і міністром закордонних справ країни Арсенієм Яценюком газові проблеми.
Як повідомила в середу прес-служба глави держави, під час зустрічі Бойко, зокрема, проінформував главу держави про ситуацію на газовому ринку. У першу чергу, мова йшла про ціну на газ і його транзит.
Учасники зустрічі коротко обговорили питання організації внутрішнього газового ринку на наступний рік.
Президент України також представив свої пропозиції, на базі яких будуть сформовані директиви для української урядової делегації щодо ведення газових переговорів з російською стороною. Очолить делегацію на переговорах міністр палива та енергетики Ю.Бойко.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Віктор Янукович 31 жовтня доручив главі Мінпаливенерго Бойкові завершити переговори щодо ціни на імпортований природний газ на 2008 рік протягом 7-10 днів.
Бойко 6 листопада повідомив, що Україна до кінця поточного тижня погодить із Росією ціну на природний газ, що буде поставлятися в країну в 2008 році. "Ми перебуваємо на етапі плідного переговорного процесу. Я думаю, що ми домовимося у встановлений урядом термін", - запевнив він, підтвердивши, що обговорюваний ціновий коридор становить $150-160 за 1 тис. куб. м.
Бойко також повідомив, що 7 листопада, він разом з головою правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгенієм Бакуліним направиться в Москву для проведення чергового раунду переговорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас