Острів Зміїний "піде в офшори" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Острів Зміїний "піде в офшори"

Казна та Політика
412
Уряд має намір створити на півдні Одеської області територію пріоритетного розвитку (ТПР) з податковими пільгами, а на базі острова Зміїний буде відкрита офшорна зона, пише "Коммерсантъ-Україна".
Зокрема, про такий намір Кабміну розповів віце-прем'єр Андрій Клюєв.
Зокрема, планується, що протягом трьох років на півдні Одеської області в території пріоритетного розвитку буде діяти нульова ставка податку на прибуток і ПДВ при імпорті. А на базі острова Зміїний буде відкрита офшорна зона із двома можливими ставками податку на прибуток - 0% і 4%.
"Тут є причал, де могли б реєструватися судноплавні компанії",- сказав Клюєв і уточнив, що Кабмін уже підготував відповідні законопроекти.
У свою чергу, як відзначає видання, цю пропозицію уряду підтримав Президент Віктор Ющенко. Він доручив передати йому на вивчення ці проекти, висловивши готовність внести їх у Верховну Раду. Після скасування податкових пільг у спецзонах у березні 2005 року не було створено ні однієї такої зони. Але ще в 2006 році президент заявив, що готовий піти на їхнє створення при введенні нових правил роботи, пише видання.
У той же час, у Мінекономіки і профільних управліннях Одеської облдержадміністрації від коментарів відмовилися, заявивши, що ця інформація конфіденційна.
Як пише видання, ідея створення офшора обговорювалася ще в 2006 році, але "не знайшла підтримки зверху". Даний проект мав на увазі повернення в Україну тих судів, які перейшли під прапори інших держав.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас