Ціна на нафту вперше перевищила 98 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту вперше перевищила 98 дол.

Енергетика
104
Ціни на нафтові ф'ючерси сьогодні вранці уперше перевищили чергову історичну позначку 98 дол./бар.
Максимальна ціна угоди по нафті WTI, що представлена на New York Mercantile Exchange (NYMEX) ф'ючерсом Light, Sweet Crude Oil, зранку 7 листопада досягла 98,03 дол./бар., що перевищило її попередній рекорд, установлений на день раніше.
Станом на 6 листопада офіційна ціна ф'ючерса Light, Sweet Crude Oil (грудень) підвищилася на 2 дол. 72 цента і встановилася на позначці 96,70 дол./бар., а максимальна ціна угоди склала 97,10 дол./бар.
Максимальна ціна угоди по ф'ючерсі Brent на InterContinental Exchange Futures (IС Futures) у Лондоні зранку 7 листопада теж досягла свого нового історичного рекорду 94,57 дол./бар. Позначку 94 дол./бар. ціна нафти Brent перевищила вперше після того, як станом на 6 листопада офіційна ціна ф'ючерса IPE Brent Crude (грудень) виросла на 2 дол. 77 центів і встановилася на позначці 93,26 дол./бар., а максимальна ціна угоди склала 93,56 дол./бар.
Рекордне збільшення цін на нафту сьогодні вранці і напередодні було обумовлено низькими запасами сирої нафти і важких дистилятів у США та побоюваннями, що зміцнилися, дефіциту котельного палива майбутньою зимою. Несприятливі погодні умови в Північному морі і вибух нафтопроводу в Ємені теж сприяли купівлі нафтових ф'ючерсів. На цьому тлі подальше зниження долара відносно провідних світових валют додатково технічно сприяло зростанню цін на нафту.
Через чергове рекордне підвищення цін на нафту ціни на нафтопродукти на NYMEX сьогодні теж досягли нових рекордних значень. Так, ціна бензину RBOB досягла 2,4535 дол./галон, а ціна топкового мазуту - 2,6198 дол./галон. Тим часом індикативна ціна нафтового ф'ючерса REBCO, яким представлена на NYMEX нафта, що поставляється на експорт Росією, станом на 6 листопада здійнялася до нової рекордної позначки 89,77 дол./бар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас