ІСІ показали максимальне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСІ показали максимальне зростання

Фондовий ринок
296
У жовтні чисті активи відкритих інститутів спільного інвестування (ІСІ) склали 300 млн грн.
За даними Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ), відкриті фонди показали за минулий місяць найбільше зростання вартості чистих активів (ВЧА). ВЧА зросла на 86,2 млн грн і на 31 жовтня склала 352,9 млн. грн.
Гарну динаміку ІСІ показали і за рівнем прибутковості. "У середньому чисті активи розраховуючи на один інвестиційний сертифікат відкритих фондів зросли на 11,74%. Це кращий показник з початку 2007 р.", - говориться в аналітичному звіті УАІБ.
Те, що прибутковість деяких відкритих фондів за місяць перевищила прибутковість банківських депозитів за рік, деякі аналітики пов'язують, насамперед, із грамотною інвестиційною стратегією.
"У жовтні, після парламентських виборів, почалося бурхливе зростання акцій так званого другого ешелону - насамперед металургії, машинобудування, коксохімічної галузі, обленерго. Багато компаній, які донедавна можна було вважати малоліквідними, стали активно торгуватися і значно виросли в ціні. За рахунок цього зростання, у поєднанні зі стратегією активного управління, деяких фондів і вдалося показати настільки високу прибутковість", - вважає аналітик управляючої компанії "Сократ" Дмитро Омецинський.
Фінансовий аналітик Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко переконаний, що таке зростання чистих активів обумовлене, більшою мірою, досить істотним збільшенням вартості акцій, що входять в інвестиційні портфелі фондів.
"Після відносно спокійного вересня ми стали свідками ралі, що тривало практично протягом усього жовтня. Якщо і можна було спостерігати будь-які спади протягом місяця, то вони були нетривалими і непомітними. На тлі високої активності на ринку і збільшення зацікавленості іноземних інвесторів в українському ринку більшість акцій демонстрували значне зростання, а індекс ПФТС із завидною регулярністю обновляв історичні максимуми", - резюмував пан Дударенко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас