Москва буде продавати надлишки електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва буде продавати надлишки електроенергії

Енергетика
69
Уряд Москви на засіданні у вівторок прийняв концепцію цільової програми з енергозбереження, проект якої був відправлений на доопрацювання у вересні. Тоді мер Москви Юрій Лужков у черговий раз запропонував підстьогнути економію енергії, поширивши на неї в повному обсязі "всі ознаки товарно-грошових відносин".
Як повідомив сьогодні керівник департаменту паливно-енергетичного господарства Москви Євгеній Скляров, у концепцію вже внесені відповідні доповнення, що дозволяють ощадливим власникам підприємств та установ продавати надлишки тепла та електрики.
Він уточнив, що новація стосується вже приєднаних споживачів, а як товар можуть виступати як електроенергія, так і тепло, вода і газ. При цьому, за словами Склярова, основні принципи такого ринку виключають монополізацію, а також вперше визначають механізм передачі на ринок вивільнених потужностей.
"Витрати енергомережевих компаній при цьому незначні", - відзначив Скляров, додавши, що в концепції також з'явився пункт щодо пропаганди енергозбереження.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас