На будівництво Nord Stream піде 5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На будівництво Nord Stream піде 5 млрд євро

Енергетика
107
Nord Stream AG вибрала Societe Generalе, ABN Amro і Dresdner Kleinwort консультантами із залучення фінансування будівництва газопроводу, повідомив 6 листопада у Виксі керуючий директор Nord Stream Матіас Варніг.
Компанія вийде на ринок запозичень наприкінці першого - початку другого кварталу 2008 року. Витрати на будівництво морського газопроводу оцінюються більш ніж в 5 млрд євро, і будуть уточнюватися під час проведення тендерів. Остаточний бюджет буде представлений акціонерам проекту на початку 2008 року. Акціонери профінансують третину витрат, інші дві третини будуть залучені на ринку.
Газопровід Nord Stream повинен з'єднати балтійське узбережжя Росії під Виборгом з балтійським берегом Німеччини в районі Грайфсвальда. Довжина газопроводу - близько 1200 кілометрів. Nord Stream планується увести в експлуатацію вже в 2010 році.
Російський "Газпром" володіє 51% капіталу в проекті будівництва газопроводу. Інші акції були порівно розділені між німецькими компаніями Wintershall і E.ON Rurgas (по 24,5% у кожної). Входить у проект і голландська компанія Gasunie. Планується, що вона може одержати в Nord Stream до 9% за рахунок паритетного зниження частки німецьких компаній з 24,5% до 20%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас