Партіям і блокам, які пройшли до Ради, відшкодують витрати на загальну суму близько 186 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партіям і блокам, які пройшли до Ради, відшкодують витрати на загальну суму близько 186 млн грн

Казна та Політика
67
Політичним партіям і блокам, що пройшли за підсумками позачергових парламентських виборів у Верховну Раду, будуть відшкодовані витрати, які вони затратили на ведення передвиборної агітації, на загальну суму близько 186 млн грн.
Таке рішення було прийнято на засіданні Центральної виборчої комісії у вівторок.
Член ЦВК Валерій Шелудько нагадав, що відшкодування тим, хто подолав 3%-вий бар'єр партіям і блокам витрат на ведення передвиборної агітації в ході виборчої кампанії здійснюється на підставі закону про вибори народних депутатів, закону про держбюджет і фінансових звітів партій і блоків про фактичні витрати.
Відповідно до рішення ЦВК, керівництво БЮТ, "Нашої України - Народної самооборони" і Блоку Литвина повинні в 10-денний термін надати пропозиції про пропорції, у яких ці витрати повинні бути відшкодовані політичним партіям, які входили до складу цих блоків.
Як повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, загальна сума витрат, які підлягають відшкодуванню партіям і блокам, становить близько 186 грн, зокрема, Партії регіонів, БЮТ і блоку НУ-НС повинне бути відшкодоване по 44 млн грн, Блоку Литвина і Компартії - трохи менше.
Разом з тим він нагадав, що за підсумками чергових виборів 2006 року жодна з політичних сил не звернулася за відшкодуванням своїх витрат на ведення передвиборної агітації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас