Засідання групи з підготовки роботи ВР VІ скликання було зірвано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засідання групи з підготовки роботи ВР VІ скликання було зірвано

Казна та Політика
182
Перше засідання депутатської групи з підготовки пропозицій щодо організації і проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України VI скликання фактично було зірвано. На засідання не прийшли прем'єр-міністр Віктор Янукович, лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Луценко. ПР представляла тільки Раїса Богатирьова, всі інші члени робочої групи від цієї партії на засідання не з'явилися.
Пізніше і сама Богатирьова залишила засідання, через те, що в цей момент представники ПР ідуть на реєстрацію в Центральну виборчу комісію. "Ми зараз підемо на реєстрацію, і по закінченню, коли зареєструємося, будемо брати участь у роботі підготовчої групи", - сказала вона.
Богатирьова відзначила, що таку заяву вона зробила на засіданні робочої групи, і попросила кожну депутатську групу підготувати свої пропозиції до того, як всі кандидати в народні депутати будуть зареєстровані. "Це стосується і нас, і Блоку Литвина, і КПУ", - сказала вона. При цьому додала, що, за її відомостями, ще не всі кандидати в нардепи від БЮТ зареєструвалися в ЦВК.
Також засідання робочої групи з підготовки засідань ВР залишили представники КПУ.
Крім того, засідання залишив голова ВР V скликання Олександр Мороз. За його словами, це засідання є "пробним каменем". Крім того, Мороз назвав засідання робочої групи зборами, оскільки присутні на ньому представники БЮТ і блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" намагалися внести зміни в регламент роботи, щоб рішення приймалося не половиною загального складу групи, а половиною присутніх осіб.
Раніше повідомлялося, що участь у засіданні візьмуть: від Партії регіонів - Віктор Янукович, Микола Азаров, Володимир Рибак, Раїса Богатирьова, Борис Колесников, Андрій Клюєв, Василь Кисельов, Ганна Герман, Олександр Єфремов, Олена Лукаш, Олександр Пеклушенко, Інна Богословська; від БЮТ - Юлія Тимошенко, Микола Томенко, Олександр Турчинов, Йосип Вінський, Віктор Пинзеник, Сергій Корнійчук, Сергій Сас, Петро Крутко, Всеволод Бородін, Євген Кирильчук; від "НУ - НС" - В'ячеслав Кириленко, Юрій Луценко, Борис Тарасюк, Роман Зварич, Руслан Князевич; від КПУ - Адам Мартинюк, Валентин Матвєєв; від Блоку Литвина - Ігор Куль.
Як повідомила прес-служба парламенту, засідання групи продовжиться завтра, 7 листопада, о 15:00. Група підготує пропозиції щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради VI скликання, підготовці проектів відповідних актів.
Як відомо, сьогодні минув 10-денний термін, у який, відповідно до Регламенту, голова Верховної Ради повинен скликати на перше засідання групу з підготовки першої сесії парламенту. Група повинна обрати зі свого складу голову, його заступника і секретаря групи. Її робота здійснюється на засадах, установлених для тимчасових спеціальних комісій. Депутатська група з підготовки перших засідань ВР припиняє свою діяльність після створення комітетів. Про свою роботу вона звітує першій сесії ВР нового скликання.
Як підкреслював раніше кандидат у депутати від "НУ-НС", екс-міністр юстиції України Роман Зварич, у групу з підготовки засідань ВР нового скликання входять тільки зареєстровані ЦВК кандидати в депутати, отже нема "ніяких перешкод" для того, щоб ця група проводила свої засідання. Зварич відзначив, що засідання підготовчої групи можуть проводитися за умови присутності не менше половини членів цієї групи. Він нагадав, що в групу входять 30 чоловік, з них 15 - зареєструвалися і одержали тимчасові посвідчення депутата ВР.
Що стосується початку роботи Верховної Ради VI скликання, то думки представників різних політичних сил розходяться. В "НУ-НС" і Блоці Литвина говорять, що парламент може зібратися 20 листопада ц.р. У свою чергу, у ПР допускають, що перша сесія ВР VI скликання пройде 27 листопада.
Відзначимо, що відповідно до Регламенту ВР, Парламент нового скликання збирається на першу сесію не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення про обрання не менше двох третин народних депутатів від конституційного складу ВР.
Напередодні перший заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера повідомив, що на сьогодні зареєстровані 223 народних депутати (з 450).
Як повідомлялося, 27 жовтня офіційні видання України - газети "Голос України" та " Урядовий кур'єр" опублікували результати дострокових парламентських виборів, які відбулися 30 вересня 2007 р. 15 жовтня ц.р. ЦВК оприлюднила офіційні результати позачергових парламентських виборів. Відповідно до них, у Верховну Раду VI скликання пройшли п'ять політичних сил: Партія регіонів одержала 175 мандатів народних депутатів, БЮТ - 156 мандатів, "НУ-НС" - 72 мандата, КПУ - 27 мандатів, Блок Литвина - 20 мандатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас