Порошенко: Ревальвація гривні за даних умов безпідставна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Ревальвація гривні за даних умов безпідставна

Валюта
301
Існуючий дефіцит торговельного балансу і державного бюджету позбавляє ідею ревальвації гривні достатніх підстав, вважає глава Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко.
"Передчасно говорити про такі заходи боротьби з інфляцією, як зміцнення курсу... Президент України (Віктор Ющенко, у минулому - глава НБУ) абсолютно чітко запевнив, що на сьогоднішній день немає підстав для того, щоб робити серйозні рухи курсом", - сказав Порошенко на банківському форумі, організованому інститутом Адама Сміта, у вівторок у Києві.
За його словами, Рада і правління Нацбанку також проти істотних змін курсу національної валюти наступного року і не очікують "різких, знакових змін курсу національної валюти".
При цьому Порошенко відзначив, що перехід до політики таргетування інфляції в Україні планується проводити поступово. Він може зайняти два-три року.
Як повідомлялося, Основні принципи грошово-кредитної політики України на 2008 рік передбачають утримання курсу гривні в коридорі 4,95-5,25 грн/$1.
Крім того, Порошенко повідомив, що на запланованому на 21-23 листопада засіданні Ради Нацбанку буде розглянута можливість внесення змін у зроблені раніше макропрогнози на наступний рік: може змінитися оцінка очікуваної інфляції.
Щодо ситуації в банківському секторі Порошенко сказав, що кредитні ризики залишаються основними для українських банків на тлі високих темпів збільшення кредитування населення.
Крім того, за його словами, викликає стурбованість і незбалансованість у валютному сегменті національного грошового ринку.
"Ми бачимо досить тривожну тенденцію, коли рівень депозитного покриття кредитних вкладень у банківській системі в іноземній валюті істотно падає. Ця тенденція прискорилася, і цей показник стрімко наближається до 50%", - відзначив Порошенко.
Глава Ради НБУ також висловився за виділення 100-120 млн грн із держбюджету 2008 року на проведення інвентаризації знецінених заощаджень громадян України в Ощадбанку СРСР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас