Угода з "Газпромом" важлива не тільки для голландської компанії, а й для Європи в цілому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода з "Газпромом" важлива не тільки для голландської компанії, а й для Європи в цілому

Фондовий ринок
104
Глава голландської Gasunie Марсел Крамер, що підписав у вівторок у Москві комплексну угоду про співробітництво з "Газпромом", заявив, що реалізація цього документа спрямована на забезпечення енергетичної безпеки Європи.
"Ми зробили дуже важливий крок уперед у розвитку наших ділових відносин. Але це важливо не тільки для наших компаній. Це важливо і для всієї Європи, у якій попит на газ стабільно високий, а видобуток газу в Європі знижується", - заявив Крамер у вівторок у Кремлі журналістам.
Він підкреслив, що співробітництво Gasunie і "Газпрому" (РТС: GAZP) "буде будуватися на конструктивній основі і тривати в інтересах енергетичної безпеки в Європі".
У свою чергу глава "Газпрому" Олексій Міллер також висловив упевненість, що підписання документа стане "дуже важливим кроком для забезпечення енергетичної безпеки Європи, оскільки проект СЕГ забезпечує прямий зв'язок між газотранспортними системами Росії і Євросоюзу".
"Угода між "Газпромом" і Gasunie передбачає взаємну участь двох компаній у дуже важливих для енергопостачання і енергетичної безпеки Європи проектах", - відзначив Міллер.
Він пояснив, що мова йде про проект Nord Stream, що передбачає прокладання морського газопроводу з території РФ по дну Балтійського моря до території Німеччини і про проект BBL - морського газопроводу з Нідерландів до Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас