Бойко не в захваті від ідеї єдиної компанії на ринку газу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко не в захваті від ідеї єдиної компанії на ринку газу України

Енергетика
76
Бойко вважає, що ще рано говорити про єдиного оператора на ринку газу України.
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що поки ще рано говорити про створення компанії - єдиного оператора на ринку газу України. Про це він заявив журналістам на брифінгу в середу.
Зокрема Бойко відзначив, що "заяви подібного роду мають сенс, коли вони фінансово підкріплені".
Міністр висловив переконання, що говорити про створення єдиної компанії можна тільки тоді, коли будуть вирішені питання з боргами "Нафтогазу".
"Компанія "Нафтогаз України" зараз несе на собі значні фінансові зобов'язання з обслуговування кредитів. Це 2 млрд. доларів і 11 млрд. гривень. Якщо буде вирішене питання про те, хто буде правонаступником такої компанії, тоді можна буде говорити про якусь нову модель . А поки ми займаємося тим, що зміцнюємо фінансове становище "Нафтогазу", - сказав міністр.
Нагадаємо, глава Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) Сергій Титенко озвучив ідею уряду, відповідно до якої планується створити компанію, якій будуть зобов'язані продавати свій газ всі українські добувачі. Компанія також повинна стати єдиним постачальником палива для населення, теплокомуненерго та "Укртрансгазу".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас