Fitch підвищило рейтинг Китаю до "А+/АА-" з "А/А+" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинг Китаю до "А+/АА-" з "А/А+"

Фондовий ринок
68
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента Китаю із зобов'язань в іноземній і національній валютах до відповідно "А+" і "АА-" з "А" і "А+".
Як говориться в прес-релізі агентства, прогноз рейтингів змінений на "стабільний" з "позитивного".
Крім того, Fitch підвищило стелю странового рейтингу до "А+" і підтвердило короткостроковий рейтинг дефолту емітента на рівні "F1".
Рейтингові дії обумовлені, зокрема, думкою агентства, що здатність уряду КНР працювати з непередбаченими борговими зобов'язаннями з часом зміцнюється, а пов'язані із цим ризики скорочуються.
"Стійке вдосконалювання державних і зовнішніх фінансів надає владі додаткову гнучкість політики в частині, наприклад, подальшої підтримки, необхідної банківському сектору", - вважає керівник суверенної групи Fitch в Азії Джеймс Маккормак.
Крім того, у повідомленні агентства як позитивні фактори відзначаються, зокрема, більш швидке зростання доходів у порівнянні із ВВП із 1996 року, досить низький обсяг боргу на тлі підвищення здатностей країни з його обслуговування через рекордний профіцит рахунку поточних операцій, значних прямих іноземних інвестицій і золотовалютних резервів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас