Гроші на карточці можна контролювати за допомогою мобільника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші на карточці можна контролювати за допомогою мобільника

Казна та Політика
171
Щоб контролювати гроші на своїй пластиковій картці та убезпечити їх від зазіхань шахраїв, можна скористатися мобільним банкінгом.
Мобільний банкінг - це інформування про всі операції по картковому рахунку за допомогою sms. Банкіри вважають, що це найкращий спосіб захистити гроші, які лежать на вашій картці.
В одних фінансових установах клієнтові просто приходять повідомлення, коли з його рахунку знімають гроші. В інших - потрібно робити sms-запит на спеціальний короткий номер. Таким способом можна одержати інформацію про залишок на рахунку, 2-3 останні операції і місце зняття готівки.
Більшість банків уже об'єднали ці дві можливості в одну послугу. Також клієнтові можуть запропонувати додатково блокування карти за допомогою sms, керування лімітами і повною випискою.
"Якщо на мобільний телефон прийде повідомлення про операції, що клієнт не робив, він повинен негайно повідомити про це банк", - пояснює Максим Андрієнко, заступник начальника управління продуктів карткового бізнесу Родовід Банку. Чим раніше позичальник звернеться в банк, тим вища ймовірність того, що йому повернуть украдені гроші.
"Сьогодні, щоб підключити sms-банкінг, досить написати заяву, - говорить Юрій Хаєв, директор департаменту просування пластикових карт Правекс-Банку. - Це можна зробити під час оформлення картки або пізніше".
Фінансисти обіцяють, що незабаром за допомогою цієї послуги можна буде платити за покупки в інтернет-магазинах, мобільний зв'язок і погашати кредит
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас