Експерти очікують зростання ринку акцій в США у 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують зростання ринку акцій в США у 2008 р.

Фондовий ринок
161
Більш високі прибутки американських компаній, зниження процентних ставок і просування технологічних компаній дозволять сформуватися підвищувальній тенденції на ринку акцій США в 2008 році, вважають опитані Barron's керівники.
Відношення до фондового ринку в наступному році по-бичому або "дуже по-бичому" - 47% з 112 професійних інвесторів, що приймали участь в опитуванні видання, яке проходило наприкінці вересня, повідомило агентство Bloomberg.
На думку портфельного керуючого IMS Capital Management Арта Нунеса, індекс Dow Jones Industrial Average цього року перетне позначку 15000 пунктів і зросте ще на 10% у першій половині 2008 року.
Значення Dow Jones Industrial Average на закриття торгів у понеділок становило 13543,4 пункти. За підсумками минулого тижня він втратив 1,5%, у той час як індекс Standard & Poor's 500 знизився на 1,7% і Nasdaq Composite - на 0,2%.
Незважаючи на кредитну кризу і негатив з боку ситуації в сфері кредитування високоризикованих позичальників (класу subprime), 71% респондентів не очікують, що економіка США в наступному році може скотитися в рецесію. Також вони не прогнозують і спаду в глобальній економіці.
"Технологічні акції були не у фаворитах останні кілька років, але тепер вони повертаються, - вважає голова Turner Investment Partners Роберт Тернер. - Все йде за семирічномим циклом. Ми очікуємо, що витрати на технології збільшаться на 10% цього року".
Дві третини опитаних Barron's експертів прогнозують, що Федеральна резервна система (ФРС) знову понизить базову процентну ставку.
"У нас зараз спад. Внутрішні прибутки слабкі, а міжнародних компаній - сильні. Сектор житла продовжує залишатися слабким, кредитна якість банків погіршується. ФРС відповість на це подальшим скорочення ставок", - відзначає один з керуючих FAM Value Fund Джон Фокс.
На думку 53% респондентів, погіршення в сфері житла може тривати близько року, 39% вважають, що це займе більше часу. При цьому 42% двважають, що умови в даному секторі покращаться в найближчі півроку.
Як стало відомо в понеділок, індекс ділової активності в сфері послуг США в жовтні зненацька збільшився до 55,8 пункту, у той час як експерти очікували зниження до 54 пунктів. У вересні індикатор перебував на мінімальній позначці за півроку - 54,8 пункту. Перевищення індексом, який розраховує Інститут управління постачанням, позначки 50 пунктів свідчить про збільшення ділової активності в сфері послуг, тоді як значення індексу, що дорівнює 50 пунктам і нижче, говорить про її уповільнення. Показник стоїть вище позначки 50 пунктів із квітня 2003 року.
За оцінками експертів, дефіцит зовнішньої торгівлі США в перший місяць осені збільшився до $58,5 млрд із рекордного 7-місячного мінімуму $57,6 млрд, зафіксованого в серпні. Зліт цін на імпортну нафту нівелює рекордний закордонний попит на американські товари.
Міністерство торгівлі США опублікує зовнішньоторговельний баланс у п'ятницю.
Продуктивність праці в третьому кварталі, за прогнозами аналітиків, зросла на 3,2% у порівнянні з 2,6% у попередні три місяці. Підвищення вартості робочої сили склало 1% проти 1,4% у другому кварталі.
Міністерство праці США оприлюднить попередні дані про продуктивність праці і вартість робочої сили 7 листопада.
Імпортні ціни зросли на 1,2% у жовтні, вважають економісти, після підвищення на 1% напередодні. Офіційні дані будуть опубліковані міністерством праці в п'ятницю.
Також 9 листопада Мічіганський університет повідомить попереднє значення індексу довіри споживачів до економіки США в листопаді. За оцінками аналітиків, воно опуститься до 80 пунктів з 80,9 пункту в жовтні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас