Ієна знизилась на фоні ослаблення неприйняття ризику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна знизилась на фоні ослаблення неприйняття ризику

Валюта
60
Ієна знизилася на торгах в Азії у вівторок після зростання до тижневого максимуму до долара напередодні, оскільки відновлення азіатських фондових ринків вказало на посилення апетиту до ризику і послабило занепокоєння із приводу торгів carry trade.
Вчора трейдери відмовлялися від ризикових carry trade, і це сприяло зростанню ієни.
Долар залишався поблизу рекордних мінімумів до євро і кошика валют, оскільки на настрої інвесторів продовжувало негативно впливати повідомлення про значні збитки Citigroup, пов'язані із проблемами на кредитних ринках .
У неділю Citigroup повідомила, що може списати $11 мільярдів на збитки від вкладень, пов'язаних з іпотекою subprime. У третьому кварталі компанія списала $6,5 мільярда.
До іпотеки subprime відносяться кредити, видані позичальникам з низьким рівнем кредитоспроможності .
У понеділок був знижений кредитний рейтинг Citigroup.
"Складно мати великі позиції як з доларів, так і з ієнт, коли зараз ми не впевнені із приводу можливості подальших економічних наслідків від проблем в сфері кредитування", - сказав трейдер одного з японських банків.
Трейдери також коректували позиції напередодні засідання Європейського центрального банку з грошово-кредитної політики в четвер. Більшість аналітиків та інвесторів очікують, що ЄЦБ збереже ключову процентну ставку на рівні 4,0 відсотки річних, і увага, швидше за все, буде зосереджена на прес-конференції глави центробанку Жана-Клода Тріше після засідання.
До 9.34 пара долар/ієна коштувала 114,62 ієни проти 114,44 ієни наприкінці торгів у США в понеділок.
Євро торгувався на рівні $1,4500 проти $1,4462 учора.
Пара євро/ієна стоїть на рівні 166,2 ієни проти 165,51 ієни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас