Ющенко захотів підвищити штрафи для водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко захотів підвищити штрафи для водіїв

Валюта
339
З нетверезих водіїв пропонують брати не 340 гривень, як нині, а 1700.
У понеділок президент Віктор Ющенко зустрівся з в.о. міністра внутрішніх справ Михайлом Корнієнком. Під час зустрічі Ющенко доручив МВС у тижневий термін розробити законопроект, який би істотно підвищив розмір штрафів за порушення правил дорожнього руху і дозволив би "даішникам" застосовувати штрафи на місці.
Примітно, що ДАІ вже давно домагається підвищення штрафів (мовляв, "це зменшить число ДТП і дисциплінує " автомобілістів, які розперезалися), а в парламенті вже лежить кілька відповідних законопроектів. Приміром, один документ передбачає введення системи штрафних балів, причому рішення про накладення штрафу буде приймати співробітник ДАІ на місці порушення. Однак гроші в руки співробітників ДАІ не попадали б, оскільки штрафувати пропонували за бальною системою. Наприклад, 2 бали - за непристебнутий ремінь, а від 10 до 15 - за перевищення швидкості. Протягом чотирьох місяців після того, як водій набрав 30 балів, за будь-яке порушення правил дорожнього руху він повинен буде виплатити 30-40 неоподатковуваних податком мінімумів. Також передбачалося збільшення санкцій за водіння в нетверезому стані з 340 до 1700 грн.
Супротивники ж підвищення штрафів стверджують, що воно призведе винятково до збільшення хабарництва на дорогах. Адже якщо зараз "лицарям жезла і радара" при нинішніх мізерних санкціях дають на лапу тільки ті водії, які сильно квапляться, то після підвищення резон для цього буде куди вагоміший.
До речі, вчора Ющенко, мабуть, вперше за увесь час свого президентства пішов назустріч ДАІ. В 2005 році він своїм указом Державтоінспекцію взагалі розпустив. А зараз от навіть підтримав ідею-фікс "даішників" про підвищення штрафів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас