Капіталізація китайської компанії перевищила обсяги фондового ринку РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація китайської компанії перевищила обсяги фондового ринку РФ

Фондовий ринок
209
PetroChina, найбільший виробник газу і нафти в Китаї, стала після розміщення акцій на Шанхайській біржі першою у світі компанією, чия капіталізація перевершила трильйон доларів. Це більше, ніж обсяг усього фондового ринку Росії.
Одночасно компанія, чиї акції в перший день розміщення подорожчали втроє, обійшла по ринковій вартості найдорожчу корпорацію світу - американську Exxon Mobil.
Капіталізація останньої становить 488 мільярдів доларів, а її виторг у чотири рази більший, ніж PetroChina. Запаси PetroChina приблизно на 10 відсотків менші запасів Exxon Mobil.
Нафтова компанія, вийшовши 5 листопада на ринок, виручила від продажу акцій 8,9 мільярда доларів, відзначає The Financial Times. Це найбільше розміщення акцій у континентальному Китаї за 2007 рік (папери PetroChina уже торгуються в Гонконгу).
Усього з початку року в континентальному Китаї було проведено розміщень акцій на загальну суму в 61 мільярд доларів. У США, для порівняння, аналогічний показник склав лише 51 мільярд, а у Великобританії - 43. Десятка найбільших компаній світу вже наполовину складається з китайських корпорацій і банків.
Як повідомлялася, раніше китайська страхова компанія стала найбільшої у світі за версією видання Bloomberg.
Обсяг золотовалютних резервів Китаю в III кварталі 2007 року виріс на 101 млрд доларів у річному вирахуванні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас