Світовий банк радить Києву ревальвацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк радить Києву ревальвацію

Валюта
694
Україні радять активізувати економічні реформи. Серед законодавчих рекомендацій - розробка нового закону про держзакупівлі, а також закону "Про акціонерні товариства".
Що стосується проекту бюджету 2008 р., на думку СБ, уряду, який буде завершувати його прийняття, рекомендується втриматися від надмірної його соціалізації і утримати дефіцит не більший ніж у держбюджеті 2007 р., через скасування податкових та інших пільг. (Цього року дефіцит повинен скласти 2,6%).
Викликами для українського уряду СБ називає значний податковий тиск на економіку, недостатнє реформування пенсійної системи, енергетики і комунального сектора, а також сфери соціальних послуг, необхідність підвищення якості управління держпідприємствами і створення прозорого ринку землі.
Разом з тим банк вирішив переглянути прогноз зростання української економіки цього року. Зростання ВВП буде не 6%, як прогнозував банк раніше, а 6,7%. З іншого боку, СБ вирішив значно погіршити свій прогноз інфляції за підсумками цього року - з 9,7% до 12,5%. Це буде найвищим показником зростання цін у нашій країні за останні сім років. У січні-вересні інфляція в Україні вже склала 8,6%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас