Кабінет міністрів відкоригував виконання бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабінет міністрів відкоригував виконання бюджету

Казна та Політика
156
Як пише сьогодні газета "Коммерсантъ", Міністерство фінансів повідомило про перевиконання доходів бюджету в жовтні на 0,1%, або приблизно на 10 млн. гривень, проте дані Державного казначейства говорять про протилежне - у бюджет недонадійшло більше 640 млн. гривень.
За даними Держказначейства, початковий план податкових надходжень на жовтень становив 11,34 млрд. гривень, а це означає фактичний зрив Мінфіном виконання доходів бюджету на 5,64%. За даними казначейства, ДПАУ повинна була перерахувати до бюджету 5,38 млрд. гривень (фактичний результат - на 380 млн. гривень менше), Держмитниця- 4,962 млрд. гривень (на 262 млн. гривень менше).
Таким чином, задекларувавши перевиконання доходів у жовтні, Мінфін, по суті, визнав, що планові завдання були відкоректовані за цифрами реальних надходжень.
Експерти вважають, що розбіжність даних викликана заниженням Мінфіном планів заднім числом з метою сховати невиконання бюджету, і прогнозують, що уряд Віктора Януковича в листопаді знову може піти на корекцію планів, щоб задекларувати успішність своєї фіскальної політики.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас